Monday 25 September 2023

World History Gk Questions

Gk Questions on World History for UPSC, SSC, RPSC, UPPSC, IBPS PO and all other competitive examinations.

World History Gk Questions

1. Who was the first emperor of the Roman Empire?

a) Julius Caesar

b) Augustus

c) Nero

d) Constantine

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) Augustus

2. Which event started the French Revolution?

a) Storming of the Bastille

b) Battle of Waterloo

c) Reign of Terror

d) The Glorious Revolution

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Storming of the Bastille

3. Which historical trade route connects Europe and Asia?

a) Trans-Siberian Railway

b) Silk Road

c) Spice Route

d) The Great Wall

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) Silk Road

4. In which year did the great fire occur in London?

a) 1605

b) 1666

c) 1750

d) 1802

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) 1666

5. As a result of which treaty did the First World War end in 1919?

a) Treaty of Versailles

b) Treaty of Tordesillas

c) Treaty of Ghent

d) Treaty of Nanking

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Treaty of Versailles

6. When did the Mexican Revolution start?

a) 1808

b) 1848

c) 1910

d) 1921

Show Answer

Hide Answer

Answer: c) 1910

7. By which project was the atomic bomb developed during World War II?

a) Apollo Project

b) Manhattan Project

c) Mercury Project

d) Orion Project

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) Manhattan Project

8. Which mission landed the first man on the Moon in 1969?

a) Apollo 11

b) Apollo 13

c) Apollo 14

d) Apollo 10

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Apollo 11

9. Who painted the famous painting Monalisa?

a) Leonardo da Vinci

b) Vincent van Gogh

c) Pablo Picasso

d) Michelangelo

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Leonardo da Vinci

10. Who is credited with the discovery of America in 1492?

a) Ferdinand Magellan

b) Vasco da Gama

c) Marco Polo

d) Christopher Columbus

Show Answer

Hide Answer

Answer: d) Christopher Columbus

SHARE THIS

0 Comments: