Tuesday 12 September 2023

General Sports Gk Questions

Gk Questions on General Sports for UPSC, SSC, RPSC, UPPSC and all other competitive examinations.

1. Who is called “God of Cricket” in India?

a) Sachin Tendulkar

b) Rahul Dravid

c) Virat Kohli

d) MS Dhoni

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Sachin Tendulkar

2. Which Indian athlete is also known as “Flying Sikh”?

a) Milkha Singh

b) PT Usha

c) Dhyan Chand

d) Mary Kom

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) Milkha Singh

3. What is the name of the international governing body for football?

a) FIFA

b) UEFA

c) CONMEBOL

d) AFC

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) FIFA

4. Where is the headquarters of the International Olympic Committee located?

a) Geneva, Switzerland

b) Lausanne, Switzerland

c) Paris, France

d) New York, USA

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) Lausanne, Switzerland

5. In which country were the first Asian Games held?

a) India

b) China

c) Japan

d) Thailand

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) India

6. In which year did India win its first Olympic gold in hockey?

a) 1948

b) 1952

c) 1964

d) 1980

Show Answer

Hide Answer

Answer: a) 1948

7. Who won the FIFA Women’s World Cup in 2003?

a) USA

b) Brazil

c) Germany

d) Sweden

Show Answer

Hide Answer

Answer: c) Germany

8. Who is considered the greatest basketball player of all time?

a) LeBron James

b) Kobe Bryant

c) Michael Jordan

d) Magic Johnson

Show Answer

Hide Answer

Answer: c) Michael Jordan

9. Who is the first Indian to win an individual gold medal in an individual event at the Olympics?

a) PV Sindhu

b) Sakshi Malik

c) Abhinav Bindra

d) Gagan Narang

Show Answer

Hide Answer

Answer: c) Abhinav Bindra

10. In which year did India win its first Cricket World Cup?

a) 1975

b) 1983

c) 1987

d) 1992

Show Answer

Hide Answer

Answer: b) 1983

SHARE THIS

0 Comments: